![]() |
Jonis klar för promenad |
Igår när Jonis och jag var i Kungsbacka och gick förbi Fyren, Kulturhuset, kom jag att tänka på den helt ljuvligt goda fisksoppan som de har på kaféet där. Nu råkat det vara så att jag har receptet till denna underbara soppa och faktiskt hade jag det långt innan de på Fyren började servera den. Receptet fick jag från en kokerska i köket på en förskola som jag arbetade på. Soppan serverades ofta på förskolan och alla som smakar på den brukar fullkomligt älska den! Namnet på min soppa är helt rätt och slätt "Fisksoppa" medan Fyrens heter "Inga-lills fisksoppa". Idag kommer jag att laga denna underbara soppa till middag. Det passar bra att värma sig med en sån här dag. Här är receptet till fisksoppan för er som vill testa (Inga-lill misstycker nog inte...
(ca 4 pers)
400 gr fiskfile (torsk, kolja, annan vit fisk)
1/2 liter fiskbuljong
Margarin, 2 msk
Vetemjöl, 1 msk
1 gul lök
1/2 purjolök
3 morötter
3-4 tomater
Tomatpure, 4 msk
Crème fraîche 250 gr
Timjan,efter smak
Salt, peppar
Vitlöksklyfta
Räkor, 1-2 dl
Dill, några nypor
Gör så här:
Smält margarinet i en kastrull. Fräs hackad gul lök en liten stund.
Strö över vetemjöl och blanda, sänk värmen och häll över fiskbuljongen.
Lägg i tärnad fisk och timjan i buljongen.
Lägg i de grovt rivna morötterna och den hackade purjon. Låt sjuda 7-9 min
Lägg i crème fraîche, tärnade tomater, tomatpure och pressad vitlök.
Låt sjuda vidare några minuter.
Smaka av och salta och peppra efter smak.
Lägg i räkorna och garnera med dill precis innan serveringen.
Vitlöksbröd är ljuvligt till!
Smaklig måltid!
![]() |
Ljuvligt god fisksoppa även om den inte är Inga-lills |
Tack för receptet!
SvaraRaderaJag var på Fyren (Café Trubaduren) idag o åt denna fantastiska soppa. Googlade efter ett bra recept och fann dig.
Läste lite i din blogg o konstaterade att vi har en son som är födda samma dag. Kul.
Ha det bra o tack än en gång.
Vad roligt att du gillade soppan!Det är verkligen ett sånt där recept som de flesta brukar gilla. Lätt att göra också. Vilket sammanträffande med våra söner som är födda samma dag... kul!
RaderaTack snälla gör reseptet! Jag har gott ditt och ätit soppan innan jag blev allergisk mot gluten och mjölkprotein vilket gör att jag inte kan äta den mer. Men nu kan jag göra om den så jag kan Tack!
SvaraRadera