Igår kväll var det äntligen dags för mig och Ulle att fira våra födelsedagar. Ulle fyller i november och jag i januari och sedan ett par år tillbaka skapade vi en liten tradition, att gå ut och äta tillsammans istället för att köpa presenter till varandra. En helt lysande ide att få en trevlig kväll tillsammans och bara prata hela kvällen lång.
 |
Min goa vän Ulle |
Restaurangen vi valde denna gång, Byns bistro,
www.bynsbistro.nu hade jag goda erfarenheter ifrån, eftersom det var där vi var och firade min pappas födelsedag i december. Det är en så mysig och lite folklig stämning där, enkel, men ändå väldigt fint och det bästa och viktigaste av allt: helt himmelsk och underbar mat!!
Menyn för min del såg ut så här:
Fisk- och havskräftsoppa med sallad på fänkål och kavringbrödkrutonger
Kräftrimmad torskrygg med lax- och skaldjursbrandade, smörmixad vitvinsbuljong och sauterade sockerärtor.
... Och sist men inte minst, faktiskt det bästa av allt, desserten, en triologi av de smarrigaste godsakerna man bara kan tänka sig:
Crème brule med varma hjortron, valnöt- och hasselnötsmousse med karamellflarn samt vit chokladparfait med passion.
 |
Himmelsk dessert: Triologi av godsaker |
Jag visste redan innan vilken fullkomlig himmelsk dessert detta var eftersom jag redan har ätit den en gång, men Ulle som bara hört mig prata och lovorda denna dessert blev fullkomligt såld på den hon med. Hon lät servitören framföra sina bästa hälsningar till kocken om att det var den bästa desserten hon någonsin ätit.
Tack goa, goa Ulle för en så jättemysig kväll tillsammans. Det är alltid lika roligt att träffas och prata, prata, prata om allt mellan himmel och jord.
Men åh, vad gott allt det där lät!!!!! Så hungrig jag blev nu!!!
SvaraRadera